Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 december 2011

Stroken Hongaarse hervormingen met EU-regels?

De Europese Commissie is van plan om de jongste reeks politieke hervormingen in Hongarije grondig tegen het licht te houden. Vooral de hervormingen van het gerechtelijk systeem doen heel wat vragen rijzen.

In Hongarije heeft de partij Fidesz van de conservatieve premier Viktor Orban vrijdag in het parlement op de valreep een grondwetswijziging laten goedkeuren. Daardoor zal de procureur-generaal voortaan kunnen kiezen welke zaak voor welke rechtbank komt.

De wetswijziging maakt deel uit van een grote hervorming van het gerechtelijke systeem. Volgens analisten is ze een nieuwe aanwijzing dat de partij Fidesz, die in het parlement een grote meerderheid heeft, haar macht verder tracht te verankeren.

Het Hongaarse parlement keurde ook een wijziging van de eigen interne regels goed die de rol van de oppositie verkleint. Zo kan de meerderheid van Orban voortaan zonder problemen de agenda van de dag wijzigen en wetten goedkeuren op één of twee dagen, zonder een echt debat.

De nieuwe golf hervormingen zorgt dan ook opnieuw voor ongerustheid bij.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!