Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 25 december 2011

Kunst en Kerst

Voordat ik overga naar de orde van de dagen in de pastorie, nog een blogje over mijn tripje naar Budapest.

Ik was weer in het volkenkundig museum, tegenover het Parlement. Voor het gebouw alleen al zou je hier naar binnen gaan. Prachtige pilaren, vloeren en plafonds.

De permanente expositie is erg leuk, sowieso voor toeristen om meer te weten te komen over het leven van de Hongaren door de jaren heen, maar ook voor inwoners is het leuk om te bekijken. Kleurrijke klederdrachten, boerenwoningen, tradities zoals huwelijk, geboorte en rouw, heel mooi in beeld gebracht en omlijst door oude gebruiksvoorwerpen.

Ik ging deze keer voor een tijdelijke expositie, geweven kleden van de streek, gemaakt door vrouwen in hun thuis omgeving.

Ik vond de kleden echt.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Volkenkundig museum - Néprajzi Múzeum

Een van de grootste volkenkundige musea van Europa met zo’n 139.000 Hongaarse en 53.000 internationale kunstvoorwerpen. Het museum is gevestigd naast het Parlementsgebouw, in het prachtige gebouw van de voormalige koninklijke Hoge Raad. Het bijzondere ontwerp van het gebouw combineert renaissance- barok- en classicistische elementen. Vaste exposities omvatten alle aspecten van de traditionele cultuur van het Hongaarse volk, van de oermaatschappijen tot aan de civilisatie. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Boedapest
Adres: Kossuth tér 12
Internet: http://www.neprajz.hu/

KLIK HIER voor de website van het Néprajzi Múzeum !!!