Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 december 2011

IMF en EU leggen onderhandelingen stil

De onderhandelingen met Hongarije over eventuele financiële hulp zijn op 16 december stilgelegd door het IMF en de EU. Beide instellingen zijn van mening dat de bestuurshervorming van de Hongaarse centrale bank van de regering Orbán een bedreiging vormt voor de onafhankelijkheid van de bank. Volgens het wetsontwerp zouden regering en parlement, waar de partij van Viktor Orbán een tweederdemeerderheid heeft, een aantal bestuurders van de bank kunnen benoemen.

Volgens het centrumlinkse dagblad Népszabadság toont dit nieuwe voorval dat de “EU nu al niet meer wil onderhandelen met het regime Orbán: waarom zouden we een autoritair, antidemocratisch en anti-Europees systeem financieren?”

“Het probleem is dat........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!