Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 december 2011

Hongaarse regering vergroot greep op centrale bank

De centrumrechtse regering in Hongarije heeft enkele wetten klaarliggen om meer greep te krijgen op het beleid van de centrale bank in het land. Volgens gouverneur Andras Simor gaat het om een totale machtsgreep. De ECB reageert verontrust.

De Hongaarse regering, onder leiding van Viktor Orban, komt geregeld in aanvaring met de centrale bank. De nieuwe wet die nu ter stemming ligt in het parlement, voorziet in de benoeming van een derde vicegouverneur, het terugschroeven van de bevoegdheden van de gouverneur en de uitbreiding van de Monetaire Raad die beslist over de rente. Orbans Fidesz-partij heeft een ruime meerderheid in het parlement, wat betekent dat de wet er nagenoeg zeker komt.

Orban heeft bovendien nog een tweede wetsvoorstel klaarliggen, waarbij de centrale bank zou gefuseerd worden met de financiële toezichthouder PSZAF. Die fusie zou de overheid de mogelijkheid geven om.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!