Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 december 2011

Hommeles in Hongarije

Het rommelt dezer dagen in Hongarije. Schuld daaraan is het groeiende ongenoegen over de Fidesz-partij (Hongaarse Burger Unie) die bij de verkiezingen van april 2010 samen met de KDNP, haar christendemocratische bondgenoot, een tweederde meerderheid had behaald. De Hongaren snakten toen naar verandering na jarenlang sociaaldemocratisch bewind. Wat ze kregen, was een beleid waarbij minister-president Viktor Orbán (Fidesz) de klok is beginnen terugdraaien. Fidesz geldt als centrumrechts, maar ademt een reactionaire geest uit.

Alarmbel

The Washington Post brandmerkte Orbán als een ‘Loekasjenko light’. Als zelfs zo’n gezaghebbende krant een lidstaat van de Europese Unie (EU) geestelijk op dezelfde lijn als Wit-Rusland plaatst, zouden de alarmbellen in Brussel moeten afgaan.

Niet dat de internationale gemeenschap niets doet. Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds was midden december in Boedapest om te onderhandelen over kredieten voor Hongarije. Toen ze vernam dat de Hongaarse regering de Nationale Bank wil samenvoegen met een overheidsdienst voor financiële controle, pakte ze verontwaardigd haar biezen. Want zoiets zou een kruis maken over de onafhankelijkheid van de Nationale Bank.

Ook Europa slaakte al wat verbale protestkreten.

De Europese Commissie wil..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!