Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 17 november 2011

'Nobelprijswinnaar Wiesel loog over zijn Holocaustverleden'

Elie Wiesel ''liegt'' over zijn Holocaust-verleden.

Dat zegt kunstenaar Nikolaus (Miklos) Grüner, die de vernietigingskampen Auschwitz-Birkenau en Buchenwald heeft overleefd.

Grüner (83) krijgt voor het eerst de kans zijn 26 jaar durende onderzoek te presenteren aan een Hongaarse rechtbank in Boedapest.

Hij heeft een smaadzaak aangespannen tegen de Hongaarse rabbijn Slomó Köves die Wiesel in 2009 naar Hongarije haalde, ''wetende dat de schrijver geen echte Holocaust-overlevende is'', zo stelt Grüner.

Ongeveer 600.000 Hongaarse Joden kwamen om tijdens de Holocaust. Grüner, die met een Australisch paspoort in Zweden woont, wil zich zich niet in Hongarije vestigen.

Hongaren sloten met veel plezier de treinwagons waarmee wij als vee in 1944 naar Auschwitz-Birkenau werden vervoerd. Zij probeerden mijn familie te vernietigen en honderdduizenden andere Joden.

Ik heb niemand meer, zelfs geen God.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!