Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 november 2011

Na de stap om Nederland te hebben verlaten, het leven in Hongarije

Daar zitten we dan in een land dat we niet heel goed kennen, waarvan we de taal (nog) niet kennen en het is een vreemde onbekende taal. Hongaren spreken weinig anders zeker in het dorp van 600 inwoners waar we zijn gaan wonen. We wonen in Nagydobsza, ten Zuid-Westen van Hongarije, vlak bij de Kroatische grens. Op de hoogte van Venetie, dus heerlijk warme zomers en een lang voor- en najaar!

Het begon wel vaag allemaal, maar je moet ergens beginnen.

Na veel kijken op internet, ook gezien onze financiële situatie (gelukkig een leuk kapitaaltje, maar niet genoeg voor de bekendere/duurdere landen), kwamen we uit bij Hongarije, een mooi land, met een laag tempo en spotgoedkope huizen met een mooie lap grond.

Dat zou het gaan worden, een mooi oud huis, dat we zelf zouden opknappen en dan kijken of we met wat verhuur ons geld konden gaan verdienen, want we hebben geen uitkering.

We hebben een prachtige oude boerderij gevonden met hoge deuren, luiken voor de ramen, oude tegels op de grond en een grondstuk van..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!