Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 24 november 2011

In de teletreinmachine - Boedapest, Hongarije

Wat is het toch heerlijk om te reizen! Te ontdekken, te proeven, te leren kennen. Altijd is het anders. Neem gistermiddag. Bijna automatisch wordt elk bord, elk woord hardop voorgelezen. Noi! Dat is het vrouwentoilet. Belvaros! Het centrum. Kijarat! De uitgang.

Een stuurse buschauffeur bromt ons naar het treinstation. Het is knetterkoud, platformgenoten dragen hun overleden kat op het hoofd. Ze zien er comfortabel uit. Na 19 minuten klapper de klappertanden doemt een reusachtige loc op uit het donker. We voelen ons Harry Potter, perron 9 en driekwart.

De deur doet niets en wacht geduldig op spierkracht. Gehandicapten hebben pech. De vier forse treden die naar het binnenste van de trein leiden accepteren slechts voeten.

In de wagon schijnt het helse licht van TL bakken.

Het is net een...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!