Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 21 november 2011

Hongarije verbiedt bouw nieuwe winkelcentra

De Hongaarse regering heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de bouw van nieuwe winkelcentra tijdelijk tegen te houden. De drie komende jaren zou er geen enkel commercieel gebouw van meer dan 300 m² meer mogen bijkomen. De regering probeert daarmee vooral de greep van multinationals op de Hongaarse retailsector te verminderen.

Regering: "Onze retailers beschermen"

“Onze bedoeling is om de structuur van de retailsector te doen verbeteren”, zei regeringswoordvoerder András Giró-Szász op een persconferentie. Hij hekelde het feit dat “69% van de Hongaarse retail gedomineerd wordt door 1% van de bedrijven, meestal multinationals”. In 2012, 2013 en 2014 zou er geen enkel winkelcentrum of commercieel gebouw van meer dan 300 m² mogen bijkomen, tenzij een speciale commissie daarvoor een uitzondering verleent.

Volgens de krant Népszabadság zouden vooral Aldi en Lidl getroffen worden door de beslissing. De twee Duitse ketens kennen in Hongarije ondanks (of dankzij) de crisis een sterke groei.

Ook groepen als.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!