Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 20 november 2011

Hondenbelasting in Hongarije

Hieronder in het kort: Met 337 stemmen voor, 1 tegen en 15 onthoudingen werd het voorstel geaccepteerd tot het invoeren van hondenbelasting per 1 januari 2012. Iedere hondenbezitter moet voor iedere hond die hij bezit 3.500 / 6.000 / 20.000 ft per jaar betalen. Er worden diverse uitzonderingen en indelingstarieven gehanteerd. Voor hulphonden, blindengeleidehonden, honden 'in dienst' (politie bijv.) hoeft geen/minder belasting te worden betaald. Verder hoeft geen belasting te worden betaald voor gecastreerde honden en honden die geadopteerd zijn uit een asiel.

Hongaarse hondenrassen zoals een Kuvasz, Komondor, Hongaarse Vizsla, Puli, Pumi, ed. worden ook vrijgesteld van hondenbelasting. Voor agressieve honden wordt de hondenbelasting veel hoger, tot 20.000 ft per hond. De kwalificatie 'gevaarlijke hond' gebeurt niet meer op basis van ras en/of uiterlijke kenmerken, maar op basis van gedrag.

Vervolgens is het de bedoeling dat alle honden worden voorzien van een chip en dat er een landelijke database komt waarin..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Reportage van de TV2 over de nieuwe hondenbelasting in Hongarije