Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 17 november 2011

Het mannenuitje

In tegenstelling tot andere jaren hadden wij minder fruitpulp voor de Palinka. Echter, samen met Márton en Manfred werd het toch weer een aanhanger vol. Plaats van opladen was het erf van Márton en Maria, flink tillen, met behulp van een loopplank rollen en uiteraard goed vastsjorren.

Het Palinka stoken is een soort mannenuitje. De vrouwen mogen wel mee, als ze zouden willen, maar het wordt geenszins aangemoedigd, liever nog voorzichtig een beetje afgeraden. Vrouwen doen ook veel dingen liever alleen, dus Maria en ik begrijpen het. Maria is nog wel zo verzorgend dat ze de mannen broodjes met salami meegeeft, voor tijdens het lange wachten, het doornemen van alle roddels, het kijken naar voorbijgangers en het herhalen van deze stappen.
Het stookproces is uiteraard hetzelfde, maar blijft altijd prachtig om te zien.

Hoe je van viezige smotsige zooi.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!