Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 25 november 2011

Help, de varkenshouderij verzuipt!

De Hongaarse varkenshouderij is een doodzieke patiënt. Of leeft de patiënt toch nog een keer op?

Net als in Nederland is het ook giga-crisis in de Hongaarse varkenshouderij. Het aantal varkens neemt drastisch af en er zijn veel te weinig varkens in Hongarije om te voorzien in de binnenlandse behoefte. Desondanks wordt voor een Hongaars varken te weinig betaald. Immers, waarom zou een Hongaarse slachterij meer betalen als er ook voor die hogere prijs géén extra varkens aan de haak komen. Want ze zijn er niet. Bovendien is het veel makkelijker om karkassen/vlees te kopen van de Duitsers: die dumpen massaal karkassen en vlees in Centraal-Europa en vernielen daar de hele varkenskolom.

Btw-zwendel in Hongarije

In eerdere weblogs heb ik al geschreven over de btw-zwendel in Hongarije: levende varkens worden geïmporteerd vanuit Nederland. Met een btw-tarief van 25 procent is dat erg lucratief. In januari 2012 gaat de btw zelfs nog met 2 procent omhoog, naar 27 procent.

Verreweg het hoogste........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!