Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 12 oktober 2011

Wijnexcursie naar Tolna

De eerste zaterdag van oktober was ik met een groepje wijnliefhebbers op excursie in het wijndistrict Tolna. In Paks, om preciezer te zijn. Dit wat ingeslapen industriestadje met zijn 20.000 inwoners is vooral bekend vanwege zijn kerncentrale, de enige in het land. Ooit was dat voor veel mensen de reden om hierheen te verhuizen; werken bij de kerncentrale betekende immers automatisch dat je de beschikking kreeg over een eigen woning. In de communistische tijd van dramatische tekorten op de woningmarkt was dat een enorme motivator.

Eerlijk gezegd had ik niet veel verwacht van het uitstapje. De organisator van de excursie, Gábriel Nyulasi, wilde ons echter laten zien dat Paks meer te bieden heeft dan een kerncentrale. Om maar wat te noemen: de schitterende kerk van Makovecz en wijnhuis Fabro, met een mooie wijnkelder, een uitstekende keuken en supergastvrije eigenaren.

Gábriel Nyulasi werd in 2007 uitgeroepen tot wijnconsument van het jaar.

Hij riep bijna op hetzelfde moment de vereniging........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!