Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 28 oktober 2011

Tulipécs III en een cadeautje van de Pannon Filharmonikusok!

Geachte Medelanders!

Zonder twijfel spreek ik uit naam van alle Nederlanders die op 2 oktober aanwezig waren bij de overgave van onze 60.000 tulpenbollen aan de burgemeester van Pécs, dat ook de derde Tulipécs-manifestatie een doorslaand succes was. Naast de naar schatting 400 aanwezige Pécsers was er ook verrassend veel pers toegestroomd. Daardoor kwam Tulipécs dit jaar op het landelijke journaal die avond, en een week later werd er nogmaals aandacht aan de actie geschonken in het programma ‘Kő, papír, olló’ op de eerste Hongaarse TV-zender, M1. Ook de vermaarde HVG schonk aandacht aan het Nederlandse tulpenbollencadeau, voor de links, zie: http://tulipecs.blogspot.com/p/media.html Ik durf te beweren, dat we daarmee inmiddels landelijk bekend zijn geworden.

Hierbij nogmaals mijn dank aan de twee hoofdsponsors Otto Workforce en de Nederlandse ambassade in Boedapest, plus de 15 families die een duit in het zakje deden. En ook de vele Nederlandse en Hongaarse vrijwilligers die op éen of andere wijze de actie hebben ondersteund wil ik hier niet vergeten te vermelden!


Nu een leuk vervolg op Tulipécs: ik werd kortgeleden benaderd door Zsolt Horváth, de directeur van de Pannon Filharmonikusok, het residentie orkest van Pécs. Zoals U wellicht weet is het orkest sinds kort gehuisvest in het nieuwgebouwde, prachtige Kodály Központ. De directeur wil nu als dank voor de tulpen een aardig gebaar terug maken, en nodigt daarom alle Hongaarse Nederlanders uit voor een persoonlijke rondleiding door zijn kortgeleden met een gerenomeerde architectuurprijs onderscheiden gebouw! En om de orkestzaal niet alleen als bouwkunstwerk te bekijken, bestaat er de mogelijkheid om aansluitend de fantastische accoustiek ervan te genieten: voor de helft van de normale prijs kunnen we de wereldberoemde Japanse dirigent Kobayashi Ken Ichiro in actie zien, en horen hoe onder zijn leiding Stravinsky’s Vuurvogel en Van Beethovens derde Eroica simfonie klinken.

KLIK HIER voor meer informatie over Kobayashi Ken Ichiro in Pécs !!!

Daar Ichiro op 5 november om 19.30 uur optreedt, bent U allen die avond uitgenodigd voor de gratis rondleiding om 18.30 uur! Voor het goede verloop van zaken verzoek ik U via een retour e-mail: panharmo@t-online.hu zich bij mij aan te melden voor de rondleiding en/of het concert. De eerste-rangskaarten kosten voor deze eenmalige gelegenheid niet 5990, maar 2995 ft. Afrekenen kan die avond aan de kassa, alwaar we voor de rondleiding verzamelen om 18.20 uur. Voor hen die alleen naar het concert willen gaan: om 19.20 uur sta ik bij de kassa met de gereserveerde kaarten. Ik wacht op hopelijk veel positieve reacties!

Heeft U nog vragen, dan sta ik steeds gaarne ter beschikking voor verdere informatie.

Met vriendelijke groeten,

Simon Wintermans

E-Mail: panharmo@t-online.hu

Telefoon: 0620-9258550

http://www.tulipecs.blogspot.com