Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 28 oktober 2011

Retrospectief van Yona Friedman in Budapest!

Het ludwig Museum te Budapest opent opnieuw haar deuren op 28 januari a.s. tot 08 januari 2012 voor een belangrijke retrospectieve tentoonstelling die het reisplan van onderzoek en artistieke ontwerp representeert van de beroemde Hongaarse architect en denker Yona Friedman. De openingstijden zijn van dinsdag tot zondag van 10 pm tot 20.00 pm.

Yona Friedman werd geboren in Boedapest in 1923. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gedwongen om te vluchten door de nazi bezetting. Hij leefde in ballingschap in de stad Haifa waar hij meer dan een decennium heeft gewoond voordat hij naar Parijs verhuisde in 1957. In 1966 ontving hij het Franse burgerschap en vestigde hij aldaar zijn vaste woonplaats. In 1956 gaf hij zijn openingsbijdrage aan de architectonische theorie en aan de ontwikkeling van het urbanisme door middel van zijn ” Manefiesto de l’Arquitectura Movil” , tijdens het tiende congres van de moderne architectuur die plaats vond in Dubrovnik. Door deze manifestatie droeg hij voorgoed bij aan de vaststelling van zekere regels met betrekking tot hedendaagse urbaanse planning.

Toen hij in 1958 eindelijk zijn manifestatie publiceerde...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!