Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 oktober 2011

Het ziekenhuis in

Dat Hongarije duikers veel te bieden heeft, wisten we al na onze avonturen in de grotten Molnar Janos. Maar dat er meer is dan de beroemde grotten van Budapest, bleek vandaag wel weer.

Vandaag Korhaz Barlang. We zijn de eerste Nederlandse duikers op deze locatie, en nog geen honderd duikers zijn ons voorgegaan op deze wel heel bijzondere grotduik.

De locatie is al net zo bijzonder als de duik. Rond een uur of 10:00 rijden we het terrein van een ziekenhuis in Tapolca op. Het grottenstelsel bevindt zich onder het ziekenhuis en bestaat uit een aantal droge gangen en een nat gedeelte. We krijgen eerst een rondleiding door het droge deel waar patiënten met longaandoeningen op ligbedden kuren. De lucht met een vochtigheidspercentage van bijna 100% heeft een helende werking. Het is aangenaam warm. We komen zelfs een groepje patiënten tegen die tijdens het kuren een kaartje leggen. Het ziekenhuis zelf lijkt wel van voor de Tweede Wereldoorlog en maakt een verpauperde indruk. Wat hebben wij het toch goed in Nederland!

De rondleiding eindigt bij..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!