Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 30 oktober 2011

"Danu hajókázás és egy hideg zuhany"

Vrijdagmiddag hebben we een vanuit school een Donaucruise gehad. We zaten met onze mede erasmusstudenten op een bood, genietend van champagne met kleine sandwiches en lekkernijen. Een soort hig tea zonder thee. We hebben ongeveer 1,5 uur rondgevaren op de Donau. Op zich wel leuk, maar aangezien we vlak naast de Donau worden, hebben we dat eigenlijk allemaal al gezien. Maar op een gegeven moment kwam de zon er goed door en was het wel heerlijk op de boot.

Zaterdag besloten we om ook nog een beetje Budapest te verkennen. Kerstin wilde graag naar het Helden plein. Hier zouden verschillende standbeelden staan van “gevechtshelden” etc. Kerstin was vorige week langs een winkeltje met allemaal taart gekomen, dus we moesten eerst maar eens koffie drinken en taart eten. Het was echt heerlijk met een ruime keuze aan taart en koekjes, dus het was heel moeilijk om te kiezen. Uiteindelijk hebben we iets van 3 of 4 euro betaald voor twee taartjes en twee kopjes koffie, helemaal niks dus! Op de hoek van de straat was de bushalte.

We stonden te wachten op bus 75. Op een gegeven moment kwam bus 76 er aan. Dit was een trolley bus, hij hoort vast te zitten aan de bovenleidingen. Volgens mij was de bushalte waar we stonden de eerste halte, want de buschauffeur stapte uit en koppelde de bus aan de bovenleiding. Dit was erg grappig om te zien, want hij had een soort van stok aan een kabel die hij dan aan de bovenleiding vastmaakte. Toen kwam onze rammelbak er ook aan.

Na een ritje in de bus waren we bij het Helden plein. Hier was het echt heel erg druk en er stonden tribunes. Er bleek een soort van paardenrace op het plein te zijn. Heel mooi, allemaal mannetjes in traditionele kleding op paardjes. Tegenover het plein, in een lange straat was een hele braderie aan de gang. Heel gezellig met leuke kraampjes met handgemaakte dingen enzo, echt geweldig! We hebben ons dus wel vermaakt in de hitte met een grote beker limonade.

Zondag was het heel erg warm. Kerstin had op internet gezien dat op de plek waar het wijnfestival was, nu een chocoladefestival was.

We besloten eerst naar het..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!