Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 26 oktober 2011

"Gulyásleves és a T-Mobile"

Hallo mensen, daar zijn we weer!

We maken gewoon zoveel mee dat er maar weer een nieuw verslag geschreven moet worden.

Gisteren hebben we onze eerste les gehad, namelijk Hotel Operations. Toen iedereen in de klas zat zei de docent: good morning. Er werd een beetje good morning terug gemompeld waarop de docent vroeg, is dit nou gastvrijheid? Ik zei Good morning. Dus wij maar allemaal GOOD MORNING terug schreeuwen. We kregen eerst een introductie over hotellerie in Budapest. Dit bleek de hele les te duren. Het enige wat die man gedaan heeft, is jaartallen opdreunen van wanneer de eerste hotels ontstonden in Hongarije. Eerst leek het nog een beetje interessant, maar al snel snapte ik er helemaal niks meer van. Het feit dat deze man Engels sprak met een zwaar accent hielp ook niet mee. Enkele voorbeelden uit zijn woordenboek:

Houwer – However
Priepeurd – Prepared
Ievunt – Event
Djeneraal meunition – General manager

Het was voor ons dus best moeilijk om de docent te volgen. Hij sprak ook nog eens heel snel, zo van, mijn uitspraak is niet goed, maar als ik het maar zo snel mogelijk zeg, dan valt het niet op!
Toen we dachten dat hij eindelijk klaar was met de geschiedenis kwamen er nog een paar beroemde personen ‘die we eigenlijk wel zouden moeten kennen’ ik had nog nooit van die keal’s gehoord!

Maandag besloten we maar weer.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!