Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 18 oktober 2011

Aangename mijmeringen van György Konrád

”Slingerbeweging”, het nieuwste, autobiografisch boek van de Hongaars-Joodse schrijver György Konrád, gaat over de geschiedenis van Europa sinds het Derde Rijk. De schrijver mijmert over het leven, over de liefde, over God, het lot en over de medemens.

De titel slaat op de beweging die kenmerkend is voor het leven van Konrád (1933): onstuitbaar reizend naar interessante steden en verrassende ervaringen, en vervolgens blij zijn om terug te keren naar Jutka, de drie kinderen en de vertrouwde omgeving van het eigen huis in Boedapest. De slinger zwaait uit en keert vervolgens naar het centrum terug om een pendelbeweging naar de andere kant te maken. Uit en thuis, dat is de wet van Konráds leven.

Het ruimtelijke centrum van Konráds leven is Boedapest, het historische middelpunt is..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!