Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 27 oktober 2011

"Egészségére a Borfesztiválon"

Szia! Nadine Vagyok. Hol élsz? Hollandia’ban élek!
(Hallo! Ik ben Nadine. Waar woon jij? Ik woon in Nederland!)

Jawel, we hebben onze eerste les Hongaars gehad! De taal is echt verschrikkelijk moeilijk. Vooral omdat ze heel veel tekens gebruiken zoals de ‘ daardoor kunnen twee woorden die er hetzelfde uitzien een hele andere betekenis hebben door een klein streepje. Gelukkig hoeven we geen schriftelijk examen te doen, maar een mondeling. Ook hebben we nu eindelijk een docente die perfect Engels praat. Om deze taal beter te snappen haalt ze er vaak ook voorbeelden uit het Duits bij, wat het allemaal erg duidelijk maakt. Een leuk vak dus! Donderdagmiddag hebben we Food Sience gehad wat ook erg interessant is. Hierbij gaan we kijken hoe voedsel in elkaar zit en hoe het zit met de kleur van voedsel enzo.

Vrijdagavond zijn Kerstin en ik naar de Kettingbrug (Széchenyi lánchíd) geweest. Dit is de oudste brug van Budapest. We hoeven maar een paar haltes met de tram om hier te komen. Omdat we gewacht hadden tot het donker was, was alles heel mooi verlicht. Een leuk weetje over de brug: aan beide kanten staan twee leeuwen die de brug bewaken. Dit zijn replica’s van de leeuwen die op Trafalgar Square staan (de ontwerper van de brug was een Engelsman). Beeldhouwer Marschalko János heeft de leeuwen gemaakt. Volgens de legende is hij vervolgens van de brug gesprongen, omdat hij was vergeten om de leeuwen een tong te geven.

Na een paar mooie foto’s gemaakt te hebben.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!