Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 28 september 2011

Terreur in Budapest!

Vandaag begint onze laatste volledige dag in Budapest. Gisteren hebben we ons wederom goed vermaakt in deze stad en onder meer het schitterende Hongaarse parlement bezocht.

We gaan van start met een bezoek aan de voormalige Postspaarbank. Een origineel, kleurrijk gebouw, vooral qua ornamenten. Na een kort ommetje in een (andere) markthal dan gisteren, vervolgen we onze wandeling richting het Hongaarse parlement. Het complex doemt al vanuit de verte op, echt reusachtig!

Bij aankomst blijkt dat we in een rij moeten plaatsnemen voor tickets. Dat vind ik normaal gesproken niet erg, maar dit is waardeloos geregeld. In een volle zon staan we ruim een uur te wachten tot we de tickets mogen afhalen. Deze tickets kosten overigens niets voor ons als EU-burgers. Indirect wel uiteraard; via onze belasting die ook naar Brussel gaat en hier terecht komt. De verkoop gaat hard; alleen aan het eind van de middag zijn er nog kaarten beschikbaar. We besluiten de guided tour van 16.45 te boeken. Dan hebben we genoeg tijd om de rest van het programma af te draaien.

Zo gezegd, zo gedaan. We vervolgen onze reis via de oudste metrolijn van het Europese vasteland. Erg indrukwekkend. De metrostellen zijn uitzonderlijk kort en de stations liggen bijna aan het grondoppervlak en zijn allemaal hetzelfde ingericht. Hout, zwart-witte tegels en metalen bogen sieren de perrons.
We stappen uit aan de Andrassy Út, de Champs-Élysées van Boedapest. Een terechte vergelijking naar mijn mening.

Al snel komt ons volgende doel voor ogen: Terror Haza.

In dit pand zaten......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!