Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 14 september 2011

Szén-Dioxiddal dúsított

De meeste zullen zich afvragen wat de titel betekent. Het betekent in het Hongaars koolzuurhoudend. We hebben afgelopen woensdag maar een aantal trays water ingeslagen, alleen hadden we niet echt rekening gehouden met wat voor water. Dus jullie raden het al, we hadden 4 trays á 6 anderhalve literflessen koolzuurhoudend water ingeslagen. Stan was gelukkig net voor sluitingstijd in de supermarkt om twee andere trays (zonder koolzuurhoudend) water te kunnen kopen. Dus voor degene die nog langs wilt komen en graag spa rood heeft, is van harte welkom en zal niks te kort komen.

Gisteren was het onze eerste dag. Nadat we een veiligheidstraining hadden gehad, hebben we eindelijk Frank, de manufacturing manager gezien en gesproken en meer informatie over onze stage gekregen. Na de kennismaking met hem en onze stagebegeleiders, kregen we een rondleiding van de village, zoals Stan heel het bedrijvencomplex noemt.

In Hongarije wordt vooral ’s middags warm gegeten. Daarom zijn we met de stagebegeleider van Stan naar de kantine gegaan. In feite is dat eerder een soort restaurant. We namen het menu dat bestond uit een soort tomatensoep en een gerecht met gebakken aardappelen, salade en iets van vlees (we weten eigenlijk nu nog steeds niet wat voor vlees het was, maar we denken kip). Het smaakte niet slecht, al zijn we al gewaarschuwd dat het soms tot vaak (voor ons als Nederlanders) niet te eten is.

Ondertussen had ik............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!