Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 22 september 2011

Symbool Sovjet Unie geweigerd als Gemeenschapsmerk

De overheersing van de voormalige Sovjet Unie in Oost Europa heeft vandaag de dag nog onvermoede gevolgen. Omdat Hongarije lange tijd gebukt is gegaan onder het totalitaire Sovjet regime, zijn de symbolen van dat regime daar bij wet verboden. Het Gerecht van de EU heeft vandaag geoordeeld dat het staatssymbool van de voormalige Sovjet Unie in een deel van de EU in strijd is met de openbare orde en de goede zeden, en dus niet als Gemeenschapsmerk mag worden geregistreerd.

Het Gerecht oordeelt echter anders:

“Het feit dat in Hongarije bepaalde wijzen van gebruik van „symbolen van het totalitarisme”, waaronder de hamer en sikkel en de vijfpuntige rode ster, strafrechtelijk zijn verboden, vormt een aanwijzing op grond waarvan kan worden beoordeeld op welke wijze het relevante publiek in de betrokken lidstaat bepaalde categorieën van tekens percipieert.”

In Hongarije liggen hamer, sikkel en rode ster dus nog te gevoelig om als merk te mogen worden gebruikt.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om het vonnis te lezen !!!