Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 september 2011

Solidariteit bij Budapest Pride

Op 18 juni werd in de Hongaarse hoofdstad voor de zestiende keer de Budapest Pride gehouden. Sinds drie jaar steunt Amnesty deze oudste pride van Oost-Europa.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat vreemd, Amnesty doet mee aan een LGBT-parade (LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) in een land waar al sinds 1997 gayprides gehouden mogen worden. In tegenstelling tot de meeste buurlanden worden LGBT'ers in Hongarije juist wel getolereerd. In 2009 is er zelfs een beperkte vorm van geregistreerd partnerschap ingesteld voor stellen van hetzelfde geslacht. Waarom is het dan nog nodig voor een organisatie als Amnesty om hier te strijden voor LGBT-rechten?

Desondanks staan ook in Hongarije de rechten van LGBT'ers nog altijd onder druk. In februari probeerde de politie van Boedapest nog.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!