Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 12 september 2011

Over geen BH's, Duitsers, school en zwartrijden...

Beste mensen,

Weer een nieuw enerverend verhaaltje van mij!

Nadat we woensdag een beetje de omgeving hadden verkend en hebben liggen luieren aan het water, was het gisteren tijd voor wat praktische zaken.

Samen met onze Hongaarse buurvrouw gingen we 's morgens internet regelen. Zij zou ons wel even naar de winkel brengen. Netjes om 10 uur vertrokken we en we liepen naar de bushalte. Buurvrouw stapte zo in en wij iets stamelen over een kaartje kopen en zo, maar we moesten maar 1 halte verder zijn. Dat bleken er vier verder te zijn en bij de derde halte zag ik opeens twee brede manwijven in een officieel uitziend pakje naar binnen stappen, terwijl opeens een boel mensen gauw naar buiten renden. Hmm, controle. Buurvrouw rende ook de bus uit en de buschauffeur lachte of vloekte ons na. Zwartrijden is hier blijkbaar heel normaal, maar bij een voetgangersoversteekplaats wacht iedereen hier wel netjes op het groene licht. Juist ja.

Maar goed, buurvrouw bracht ons naar de T-Mobile shop en daar waren we eigenlijk niet zo blij mee, want de dag ervoor waren wij bij T-Mobile in het winkelcentrum West End geweest en daar poeierden ze ons af met de mededeling dat je alleen internet kon krijgen met een Hongaarse ID-kaart.

Maar blijkbaar had deze T-Mobile andere regels of het hielp dat we een Hongaarse bij ons hadden.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!