Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 19 september 2011

Hongaarse BTW naar 27%

Hongarije heeft met de huidige 25% al het hoogste BTW tarief (ÁFA) van de Europese Unie en vorige week kondigde Minister van Economische Zaken György Matolcsy aan dat die in 2012 zelfs naar 27% verhoogd gaat worden.

Matolcsy zegt dat de extra inkomsten die dan binnenkomen in de staatskas in het Nationale Reservefonds worden ondergebracht.

De BTW tarieven van 5% en 18% blijven daarnaast ook bestaan.

Vanwege die hoge BTW is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Verder wordt voorgesteld om het BTW-tarief voor luxeproducten
te verhogen naar 35%


KLIK HIER voor meer uitleg over het BTW-tarief voor luxeproducten !!!



BTW-tarieven EU

Hieronder een overzicht van de BTW-tarieven in de verschillende EU-landen. We vermelden de meest voorkomende tarieven. Drukfouten voorbehouden



BTW-tarief Hongarije 27 %

Niet alleen in Nederland, maar in heel veel landen zijn plannen om de BTW te verhogen of heeft zo'n verhoging al plaats gevonden. In Hongarije is na een eerdere verhoging naar 25 %, het hoge BTW-tarief begin 2012 verder verhoogd naar maar liefst 27 %. Met dit percentage heeft Hongarije het hoogste tarief van de EU en Europa. Nederland heeft momenteel nog een tarief van 19 %. Alleen Luxemburg, Malta, Cyprus en Spanje hebben in de EU een lager BTW-tarief dan Nederland.