Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 30 september 2011

Budapest kunst: André Kértesz retrospectief

Van 30 september tot en met 30 december wordt in het Nationaal Museum van Budapest de Hongaarse fotograaf André Kertész (1894-1985) geëerd met een grote retrospectief tentoonstelling.

Het is een terecht eerbetoon aan één van de grootste fotografen van de 20ste eeuw, die echter slechts een klein deel van zijn leven in Hongarije heeft gewoond en die gedurende een groot deel van zijn leven het gevoel had niet de erkenning te krijgen die hij verdiende. Dit terwijl hij amper slechte kritieken kreeg, en er vele tentoonstellingen zijn geweest waarop zijn werk te zien was. André Kertész zelf zei eens over zijn werk "Fotografie heeft nooit mijn leven beinvloed, alleen mijn leven heeft de foto's beinvloed".

De tentoonstelling is zeer de moeite waard en............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!