Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 25 augustus 2011

Sziget festival 2011 Budapest

Al vele jaren zijn we te laat voor Lowlands kaarten of kunnen we gewoon geen vrij nemen.



Dan zijn er natuurlijk wel enkele alternatieven in Europa en Sziget is er daar een van.

Dit festival, wat al bijna 20 jaar wordt gehouden in Hongarije heeft een heel goede naam bij de Nederlandse festivalgangers, die dan ook in groten getale aanwezig zijn. Het terrein bestaat uit een compleet eiland (Sziget is eiland in het Hongaars) midden in de Donau, iets ten noorden van Budapest centrum.



Een ideale combinatie voor zowel de nieuwsgierige reiziger als ook voor de echte feestbeesten.

Het eigenlijke festival duurt 5 dagen (dit jaar van 10 tm 15 augustus), maar het eiland is voor de kampeerders al eerder toegankelijk. Vanuit Nederland gaan er zelfs speciale treinen (de party express) via Duitsland naar Budapest, waarbij tijdens de ruim 20 uur durende reis net zoveel bier wordt gedronken als op het hele festival. (dat is alleen van horen zeggen natuurlijk). Naar schatting waren er dit jaar ongeveer 20.000 Nederlanders op het eiland.



In die -zeg maar- week komen er tussen de 350.000 en 400.000 liefhebbers op het gigantische aanbod af. Bijna 1000 optredens op meer dan 50 podia – waar vind je dat nog?



En als de herrie allemaal te veel wordt stap je in de trein, die naast het eiland stopt en ga je de stad in......



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!