Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 11 augustus 2011

Op naar het warme Zuiden

Deze zomer dus voor het eerst met de auto naar Hongarije. We vertrekken rond 4.00u met een volgepakte auto in de vroege ochtend om zo een goede start op de Duitse 'autobahn' te maken zonder files. Dat lukt heel aardig. Rond een uur of elf steken we de Oostenrijkse grens over.



Onze overnachtingsplaats is deze keer het pittoreske Noord-Hongaarse stadje Sopron (Duits = Öden), net over de grens met Oostenrijk.



Rond een uur of twee 's middags arriveren we bij het 'Erhardt Panzio', een heel leuk pension pal langs het historische centrum van Sopron. Ondanks het matige weer (het miezert hier) zien we toch kans om even de fraaie historische binnenstad te verkennen.



Even opfrissen en dan aanschuiven voor het avondmaal in het panzio.



Dat is ouderwets uitstekend (het eten is ons in Hongarije trouwens nooit tegengevallen)..............



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!