Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 22 augustus 2011

Geld en vrouwen

En toen zaten de paar dagen aan het Balaton er ook al weer op. Het was erg leuk, het is heel anders dan het 'gewone' Hongarije. Ontzettend toeristisch. Ze hopen dan ook dat die toeristen heel onnozel zijn. Op veel plaatsen was het mogelijk om euro's te wisselen. Ze rekenen geen provisie maar ondertussen krijg je maar 245 forint voor een euro terwijl de bank tussen de 260 en 270 forint rekent.



Zijn er echt mensen die daar instinken? Vast wel! De Hongaren zelf zijn soms ook niet al te handig bezig. We horen hier veel van mensen dat ze een lening afsluiten om een auto te kunnen kopen. Ze lenen dan niet in forinten maar in Zwitserse franken of Japanse yen. Het gevolg is dat ze na een paar jaar steeds meer moeten aflossen omdat de forint minder waard wordt. Dirk Scheringa zou hier best rijk kunnen worden.



Terug naar het Balaton.



Veel gezwommen omdat het echt ontzettend warm was...........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!