Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 29 augustus 2011

András Töröks kritische gids van Boedapest, een snuifje van vroeger

"Sommige mensen schrijven ieder jaar een nieuw boek, ik schrijf ieder jaar hetzelfde boek," aldus András Török, schrijver van de gids die iedereen die langer in Boedapest verblijft, in zijn kast moet hebben staan: Budapest, A critical guide. Ieder jaar is overdreven: de eerste druk kwam uit kort voor de val van het communisme in Hongarije 21 jaar geleden en deze zomer verscheen de zevende, geheel vernieuwde versie.



Het is een boek over een totaal andere stad.



Boedapest toen en Boedapest nu hebben weliswaar hetzelfde stratenplan, en er zijn nog steeds maar drie metro's. Maar wie met Töröks gids uit 1989 en een stadskaart uit datzelfde jaar op stap zou gaan, zou niet ver komen. Niet alleen zijn tal van straten en pleinen van naam veranderd, sommige zelfs nog zo recent als deze zomer, bovendien zijn er tal van nieuwe bezienswaardigheden en voorzieningen en hebben sommige gebouwen een totaal nieuwe functie gekregen.



Wie nu door het autovrije hart van het vijfde district loopt, kan zich moeilijk voorstellen..........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!