Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 18 mei 2011

Stormloop op Hongaarse paspoorten

Hongaarse consulaten in Europa hebben hun handen vol aan de vele aanvragen voor een Hongaars paspoort. Het land nam kortgeleden een wet aan die de Hongaarse nationaliteit toestaat voor alle mensen met Hongaarse voorouders.

Veel mensen in de Balkan en Centraal-Europa hebben voorvaderen in Hongarije, dat van 1867 tot 1918 een groot rijk vormde met Oostenrijk. De regeling opent mogelijkheden voor zo'n 3,5 miljoen etnische Hongaren in buurlanden, vooral Roemenië en Slowakije. Maar ook in het noorden van Servië wonen circa 300.000 mensen van Hongaarse afkomst.

Het Hongaarse consulaat in Roemenië is tot 2012 volledig volgeboekt met afspraken voor de paspoorten, wegens de grote belangstelling onder de 1,4 miljoen etnische Hongaren in Roemenië.

Velen in de regio vinden een dubbele nationaliteit en een Hongaars paspoort wel handig...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!