Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 16 mei 2011

Soros: ‘We zitten even ver van een totale implosie als van een oplossing'

Weinigen zijn met zoveel tegenstrijdigheden te omschrijven als George Soros. Weinigen hebben een even krachtige stempel gedrukt op de recente economische en politieke geschiedenis als Soros. En weinigen zijn beter geplaatst om hun licht te laten schijnen over de nieuwe wereldorde.

Zijn jeugdjaren slijt Soros, geboren als György Schwartz, in Boedapest. En ook die waren gekenmerkt door een tegenstrijdigheid. Om te overleven treedt Soros toe tot de Judenrat, die de brug vormt tussen de Duitse bezetter en de Joodse gemeenschap. De jonge György moet onder meer deportatiebevelen overmaken aan andere Joden. In 1947, 17 jaar oud, trekt Soros naar Londen om er te studeren aan de London School of Economics. Hij heeft het er niet bepaald breed. Hij betaalt zijn studies met baantjes als kelner en kruier.

In 1956 trekt Soros naar Wall Street. Om geld te verdienen met zijn reflexiviteitstheorie moet hij zelf beleggen, redeneert Soros. Na een aantal jaren als trader richt hij in 1970 het hefboomfonds Quantum op. De opzet is genoeg geld te verdienen - 500.000 dollar in vijf jaar tijd - om in zijn verdere behoeften als auteur en filosoof te voorzien. Het loopt anders dan verwacht.

Het Quantum-fonds blijkt meer dan succesvol. Begonnen met een startkapitaal van...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over George Soros in de Wikipedia !!!