Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 15 mei 2011

Praten over stedenband met Hódmezövásárhely

De Vriendenkring van Stichting Oost West Kontakten Haarlemmermeer, die zich bezig houdt met de stedenband tussen Haarlemmermeer en het Hongaarse Hódmezövásárhely, houdt dinsdag 17 mei in Het Trefpunt een bijeenkomst. Vanaf 20.00 uur wordt gesproken over de activiteiten van 2010 en de plannen voor 2011.

Na de pauze houdt Mária Ballendux-Bogyay een voordracht over Hongaars-Nederlandse ontmoetingen. Balladux was als docente Hongaars verbonden aan de Amsterdamse Volksuniversiteit en verschillende taleninstituten, was als freelancer werkzaam voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen, gaf inleidingen en trainingen aan managers over de Hongaarse zakencultuur en schreef vijf boeken over verschillen en overeenkomsten in cultuur tussen Nederlanders en Hongaren. Een daarvan was een taalcursus.

Volgens voorzitter Dick Krijger is die taal in de contacten wel eens problematisch: 'Het Hongaars is een Finoegrische taal die geen verwantschap heeft met naburige talen en Hongaren spreken vaak geen Engels of Duits.'..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!