Lángos is een populaire Hongaarse snack. Ze worden in Hongarije vaak in een kraampje verkocht.
Bereidingstijd: 0-10 minuten
Keuken: Hongaarse keuken
Smaak: Hartig
Techniek: Frituren
Soort gerecht: Tussendoortje
Ingrediënten voor 4 personen
250 gr bloem, 250 gr aardappelen, 1 ei, 50 ml melk, creme fraiche, geraspte kaas, knoflook of knoflookolie, bieslook, 10 gr gist,zout, olie
Hulpmiddelen: Frituur
Voorbereiding
Kook de aardappelen en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn. Voeg een eetlepel bloem toe, roer dit goed door en laat het geheel afkoelen.
Los de gist op in 50ml warm water. Warm de melk zachtjes op en voeg deze aan de `gistoplossing` toe.
Meng het ei door de afgekoelde aardappelen.
Voeg vervolgens het meel en de gistoplossing toe aan de aardappelen. Voeg vervolgens nog een.........
KLIK HIER om het hele recept: Hongaarse Lángos op Smulweb.nl te lezen !!!