Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 12 april 2011

Nullam goes Budapest: deel 2

Vandaag deel 2 over de gastronomie in Hongarije. De vorige keer hebben we het vooral gehad over zoetigheden, nu gaan we kijken wat de Hongaarse keuken zo apart maakt. Een ding is zeker, de Hongaarse keuken is rijk en spannend, maar soms ook verrassend en onweerstaanbaar.

Hongaren houden van kwaliteitsvol eten en vaak in zeer grote hoeveelheden. Hun populaire gerechten maken gebruik van verse ingrediënten, die bereid zijn op een eenvoudige en eerlijke manier. De heerlijke smaken zijn dus niet altijd het resultaat van technische hoogstandjes in de keuken maar van seizoensproducten die genoten hebben van goede klimatologische omstandigheden.

Zoals ik de vorige keer heb geschreven is de Hongaarse keuken – waarschijnlijk de bekendste van Centraal Europa - een slimme mix van East meets West, die vooral beïnvloed werd door het feit dat de oorspronkelijke ‘magyars’ de nomaden van de steppen waren en door de lange overheersing van de Turken. Magyar betekent letterlijk ”man” en dateert uit de periode dat deze gevaarlijk uitziende nomadische ruiters door de grassteppen trokken tijdens hun migratie naar het zuiden en het westen.

Het meest karakteristieke ingrediënt van de Hongaarse keuken is........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!