Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 28 april 2011

Hotspots Boedapest

Boedapest here we come! Op 1 mei zal een deel van ons naar de hoofdstad van Hongarije vertrekken. En met wel vijf uitgaansavonden in het programma, leek het ons een goed idee om alvast een klein onderzoek te houden naar het uitgaansleven van Boedapest.

Want wat zijn de hotspots in Boedapest?

Kroegen/cafés

1 Café Bobek

Dit café mogen wij zeker niet missen, want dit café is vernoemd naar een konijn uit een communistisch stripverhaal ! En het schijnt dat ze er nog wel eens als een konijn willen bijlopen.

Het café is tot een uur of 2 geopend. Een biertje (sor) heb je al voor 450 Forint. Oftewel 1,65 euro. Voor een glaasje Vodka leg je zo’n 1,20 euro neer (325 Forint).

2 Pótkulcs

De artistiekelingen onder ons zullen zich in dit café uitstekend op hun plek voelen. Je kunt er namelijk de kunstwerken van lokale kunstenaars bewonderen. De bar schijnt wel moeilijk te vinden zijn! Enig speurwerk is dus vereist.
Een biertje drink je er voor 1,80 euro. Maar je kunt ook kiezen voor een kom Goulash soep voor nog geen 5 euro.

3 Szimpla Kert

Dit voormalig vervallen huis weet tegenwoordig een hip en jong publiek te trekken. In de kelder van het huis zijn..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!