Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 15 april 2011

Hongarije zet de klok terug

Bescherming van het embryo, een lijst met verdiensten waar Hongaren constitutioneel trots op moeten zijn, een grondwettelijke ontkenning van de Hongaarse verantwoordelijkheid voor de Holocaust: het zijn zomaar wat punten uit de nieuwe Hongaarse grondwet.

Naar alle waarschijnlijkheid neemt het parlement de grondwet maandag aan. Juristen zijn bezorgd omdat de nieuwe constitutie de mensenrechten verzwakt en de staat aanzienlijk meer macht geeft.

Begin deze week stemde het parlement, althans de oppermachtige fractie van regeringspartij Fidesz, in met de laatste amendementen. Daarin werd de forint vastgelegd als Hongaarse munt - een duidelijk signaal aan de EU dat deze regering geen boodschap heeft aan de euro. Op het allerlaatst is ook grondwettelijk bepaald dat rechters met 62 in plaats van 70 jaar met pensioen moeten; dat heeft grote gevolgen voor de onafhankelijke rechtspraak.

Fidesz noemt de constitutie een historische afrekening met............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!