Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 18 april 2011

Hongarije keurt controversiële nieuwe grondwet goed

Het Hongaarse parlement heeft maandag een nieuwe grondwet aangenomen. Dat gebeurde met 262 stemmen voor, 44 stemmen tegen en een onthouding.

De nieuwe grondwet is op de leest geschoeid van de ultraconservatieve premier Viktor Orban en zijn partij Fidesz, die in het parlement over een tweederde meerderheid beschikt.

De grondwet is controversieel omdat onder meer het huwelijk vastgelegd wordt als een exclusieve verbintenis tussen man en vrouw, het christendom het fundament van de natie geldt, de Forint wordt vastgelegd als Hongaarse munt en omdat er ook een ontkenning van de Hongaarse verantwoordelijkheid voor de Holocaust in opgenomen is.

Voorts krijgen zware criminelen levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating en..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Video: Hongarije keurt controversiële nieuwe grondwet goed ( Ingekorte versie )