Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 15 april 2011

Hongaren straat op tegen nieuwe grondwet

Duizenden Hongaren betogen naar verwachting vrijdag tegen de nieuwe grondwet, waarvan de tegenstanders zeggen dat die de democratische instellingen verzwakt. Het Hongaarse parlement spreekt maandag over de constitutie. Omdat regeringspartij Fidesz daarin de tweederdemeerderheid heeft, staat vast dat zij wordt aanvaard.

De organisatoren, die via de sociale website Facebook de bevolking hebben opgeroepen in actie te komen, hebben er bezwaar tegen dat maatschappelijke organisaties niet over de veranderingen zijn geraadpleegd. Ook vinden zij dat de regering de wijziging te snel wil doorvoeren. „Ons probleem is het gebrek aan dialoog”, zegt woordvoerder Balasz Bodo van de critici. „De tekst van de grondwet werd midden maart gepubliceerd. Dat is een maand geleden. Dat is een krankzinnig tijdschema”, aldus Bodo.

Ook onder juristen bestaat verzet tegen het voorstel. 21 topjuristen waarschuwden....

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!