Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 28 april 2011

Extreem-rechts scoort als misdaadbestrijder

HAJDUHADHAZ - Het leven zoals het is in Hongarije, de voorzitter van de Europese Unie: in steden waar veel Roma wonen, patrouilleren tegenwoordig burgerwachten van extreem-rechts.

Er staat wat te gebeuren in Hajduhadhaz, zoveel is zeker. Op verschillende plaatsen in het stadje zijn mannen in gevechtskledij te zien. Te voet of per auto patrouilleren ze door de straten. Wie niet beter weet, zou zeggen dat de staat van beleg is afgekondigd. De patrouilles zijn het werk van de Burgerwacht voor een Betere Toekomst, een paramilitaire organisatie die nauw verbonden is met Jobbik, een Hongaarse extreem-rechtse partij. Ze wordt beschouwd als de opvolger van de Hongaarse Garde, die twee jaar geleden door de rechter ontbonden werd.

Net als de gardisten vroeger zien de leden van de Burgerwacht er bedreigend uit in...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!