Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 27 maart 2011

Markten

In het Hongaars bestaat een geweldige truc. Je kunt naar believen een werkwoord maken van een zelfstandig naamwoord als je de actie gaat ondernemen. Een soort wonder. En meteen een schat aan mogelijkheden toen we deze truc leerden. Natuurlijk ken je het in het NL gedeeltelijk ook. Fiets en fietsen. Het Hongaars gaat verder.

Koffie wordt koffiën, wijn wijnen etcetc.

Gisteren gingen we weer eens boodschappen doen op de markt, "markten" dus gewoon in het Hongaars en dat was leuk. Nu het weer er weer naar is staan er meer kramen. Uiteraard de doorzetters met de kleding en het ondergoed, de particulieren met groenten en fruit, maar nu ook de gereedschappen, de boompjes, de kuikens en de rommelkramen. Die laatste heb ik het liefst. Een kleedje op de grond met inhoud van een oude kast van nagymama, met een oude koffer van een tante of natuurlijk eigen opruimwoede.

Ook deze keer was er weer wat van mijn gading, een.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!