Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 1 maart 2011

Eerste week

Donderdag stond ik terug in de leefgroep, en vrijdag ben ik mee gaan zwemmen met enkele cliënten. Er zijn te weinig auto's dus enkele cliënten moesten met het openbaar vervoer naar Boedapest. Het was een hele belevenis! Er was iemand die weigerde om de roltrap te nemen naar de metro, maar dit was enige manier. Er er was ook een doof-blinde persoon mee die de schrik van zijn leven beleefd heeft wanneer hij zich op de roltrap mistrapt had en tussen 2 treden stond, waardoor hij naar voor viel. Gelukkig had de begeleider snelle reflexen en kon hij de jongen tegen houden. In het zwembad waren er ook warmwaterbaden, meer bekend als de termen. Zalig gewoon!

Na ons zwempartijtje zijn we in Boedapest gebleven. Leen had er een vriend waar we konden overnachten voor het weekend. Na een korte wandeling door de stad zijn we chinees gaan eten (de hongaarse kost was ons even teveel) en dan zijn we nog iets gaan drinken in een pub.
Zaterdag heeft Gabor ons de stad getoond. Na onze visites aan de culturele dingen was het tijd om een andere kant van het hongaarseleven te leren kennen: het feestleven. Gabor zijn vriend was jarig en we mochten mee naar zijn feestje dat al om half 6 begon!! Dat zijn we niet gewoon in België dus we kwamen een uur te laat toe. Bleek dat het in de tuin was, we waren er helemaal niet op gekleed. Na een uurtje zijn we dan naar het centrum van Boedapest vertrokken waar er een feestje was in de discotheek onder de school van Gabor. Vrije ingang, helft van de prijs voor 9 uur en 2 gratis bonnetjes die we aan de metrohalte gekregen hadden zorgden ervoor dat ik maar 1400 forint moest uitgeven, wat nog geen 6euro is!! Superleuke en goedkope avond gehad!..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!