Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 31 maart 2011

Beter en armer, deel 2.

In deel 1 hebben we de gang beschreven van het oude systeem naar de grensopening en we eindigden met de beloften en adviseurs die Hongarije zouden helpen.

De goeie bedoelingen en beloften waren alleen niet zo eenvoudig in te lossen als werd gedacht: geld vanuit bijna de hele wereld in een tijd waarin het "profijtbeginsel" nog actief was was naar een trotse samenleving als Hongarije niet eenvoudig, zo niet onmogelijk.

Het profijtbeginsel hield in dat in plaats van geld, voor de waarde van het geld investeringsproducten werden geleverd waarom gevraagd moest worden. De achterliggende gedachte was, dat het geld niet in derde landen zou worden uitgegeven en op die manier de industrie uit het land van de schenkers zou worden ondersteund. Logisch en begrijpelijk, maar de ontvangers laten vragen om iets dat hen eigenlijk al was beloofd is een gang van zaken die niet bij de Hongaarse trotse mentaliteit past. Wat er uiteindelijk met vele honderden miljoenen Euro's is gebeurd, ik zou het niet weten.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!