Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 18 februari 2011

Zeven wonderen der natuur in Hongarije

Begin februari zijn de 'Zeven Natuurwonderen' van Hongarije bekend gemaakt. Het Hongaarse internetmagazine Csillágtúru-Origo.hu had hiervoor een poll georganiseerd onder haar lezers. Van de veertien wonderen die kandidaat waren om deze titel te krijgen, zowel natuurgebieden als door mensenhanden ontstaan landschap, is het Megyer-hegy bergmeer met 28,1% van de stemmen als mooiste verkozen.

Deze winnaar is een steengroeve uit de veertiende eeuw nabij het stadje Sárospatak in Noord-Oost Hongarije. In 1907 werd deze groeve verlaten en in de afgelopen honderd jaar onstond hier een bijzonder natuurgebied waarin de werkplaatsen van de mijnwerkers soms nog herkenbaar zijn.

De andere zes winnaars zijn:............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!