Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 14 februari 2011

Waarom furmint drinken?

Een van de belangrijkste wijndruiven in Hongarije is de furmint. Deze druif is weliswaar bekend geworden als de belangrijkste component in de zoete Tokaji Aszú, maar furmint is meer. Er worden ook prachtige droge varianten van deze wijn gemaakt: geconcentreerd, elegant, lichtvoetig of vol.

poharok-aZoals Spencer Schwarz in The Wall Street Journal in 2009 al schreef: "De furmint beschikt over de kracht en textuur van de chardonnay, over het fruit van de chenin blanc, over de zuren en mineraliteit van de pinot grigio en de riesling. Bij een lage opbrengst kan de druif bijzondere wijnen voortbrengen in allerlei stijlen, van droog tot zoet." Dit is al reden genoeg om de druif in de maand februari hier extra voor het voetlicht te brengen.

Volgens Dániel Kézdy, de hoofdredacteur van Vinoport.hu, is de furmint op dit moment de Hongaarse druif die de mooiste wijnen voortbrengt en dus de meeste aandacht verdient. "De furmint zou Hongarije ook het beste op de internationale wijnmarkt kunnen vertegenwoordigen, maar voordat we ons op de internationale markt oriёnteren, moeten we eerst hier in Hongarije voor een brede aanhang zorgen."

Gezien het niveau van de huidige furmintwijnen, is er wat ons betreft geen discussie mogelijk: de furmint is een druif met potentie. Meer en meer hoor je wijnmakers ook zeggen dat de droge furmint het in zich heeft om Hongarije op de internationale wijnkaart te zetten............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!