Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 12 februari 2011

Veel aandacht Hongaarse kunst de komende tijd in een aantal Belgische musea

Veel aandacht de komende tijd voor Hongarije in verschillende Belgische musea. Naast het BOZAR in Brussel dat vanaf 4 februari onder andere werk brengt van acht Hongaarse kunstenaars besteedt ook het S.M.A.K. in Gent aandacht aan het land.

In het kader van het Europese voorzitterschap van Hongarije in 2011, presenteert het S.M.A.K. een uitdagende dialoog tussen Hongaarse hedendaagse kunstenaars en werk uit de eigen collectie. Op uitnodiging van het S.M.A.K. selecteerde Zsolt Petrányi (Directeur van Múscarnok, Kunsthalle Boedapest) de werken en kunstenaars.
Het uitgangspunt van Joy and Disaster is een evaluatie van de thema’s die dertig jaar geleden aan de basis lagen van S.M.A.K.’s tentoonstelling Prospect 80/1. Hiervoor selecteerde voormalig artistiek directeur Jan Hoet in 1980 zes Hongaarse kunstenaars: Miklós Erdély, Tibor Hajas, András Halász, Zsigmond Károlyi, Endre Tót en János Vetö. Hoet beweerde dat het werk van deze kunstenaars, die hij als ‘Oost-Europees’ bestempelde, voortkwam uit motivaties gelijkwaardig aan die van Westerse kunstenaars. Die impliceerden een terugtrekking uit de samenleving (een noodzaak in het Oosten, een vrijwillige keuze in de rest van Europa).

In 2011 wordt de culturele expressie juist gekenmerkt door interactie met de samenleving. Joy and Disaster tracht de sociale status van de Hongaarse kunstenaars te interpreteren en probeert te tonen hoe hun artistieke activiteit is gerelateerd aan de lokale en universele impulsen van een dubieuze realiteit............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!