Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 22 februari 2011

Steeds minder Hongaren in Hongarije

Het Hongaarse bevolkingsaantal is in 2010 met ruim 40.000 gezakt tot onder de tien miljoen. Volgens de tellingen van het Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) zijn er nu nog maar 9.986.000 Hongaren woonachtig in het land.

Het aantal bewoners is vooral gezakt omdat er weer minder kinderen zijn geboren, 6,3% minder dan in 2009. Het aantal sterfgevallen is nagenoeg gelijk gebleven en er zijn wat buitenlanders in Hongarije komen wonen die een Hongaars paspoort hebben gekregen.

Volgens BÁH hebben 212.248 buitenlandse personen die langer dan drie maanden in Hongarije verbleven een inwonerskaart aangevraagd. Daarvan is tweederde uit de landen van de Europese Unie afkomstig..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!