Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 17 februari 2011

Mediawet: Kroes plant Europese vlag op Hongaarse modderschuit

De omstreden Hongaarse mediawet wordt op vier punten aangepast. Eurocommissaris Neelie Kroes van Mediazaken heeft daarover afspraken gemaakt met de Hongaarse regering. De overeengekomen aanpassingen schieten zwaar tekort, vindt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini. Zij betreurt het dat Kroes het debat met het Europees Parlement, vanmiddag in Straatsburg, niet heeft afgewacht.

Hongaarse mediawet blijft een gedrocht

“De wetswijzigingen die Kroes heeft bedongen zijn stuk voor stuk verbeteringen, maar de Hongaarse mediawet blijft een gedrocht”, stelt Sargentini.

Belangrijke tekortkomingen van de wet zijn door Kroes niet aangepakt:

* De eenzijdige samenstelling en de almacht van de media-autoriteit en de mediaraad;
* De hoge boetes die deze instanties kunnen uitdelen;
* Het gebrek aan rechterlijk toezicht op de sancties;
* De ontoereikende bronbescherming voor journalisten.

Europese richtlijn

De Europese richtlijn over audiovisuele mediadiensten verlangt van de Europese lidstaten een onafhankelijk toezicht op de media. Op grond daarvan had Kroes een zorgvuldiger benoemingsprocedure voor de Hongaarse media-autoriteit en de mediaraad moeten afdwingen. “Nu blijven die instanties een verlengstuk van de regeringspartij”, aldus Sargentini.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!