Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 16 februari 2011

Hongarije past mediawet aan

Hongarije zal via amendamenten aanpassingen plegen aan een omstreden mediawet, waar binnen de Europese Unie veel over te doen is geweest. Eurocommissaris Neelie Kroes verwelkomt de wijzigingen, die vier deelgebieden beslaan. De huidige wet, die ‘objectieve berichtgeving’ van media eist en 23 december 2010 in werking trad, was ook van toepassing op online uitgaven, zoals weblogs van privépersonen.

Het eerste amendement onziet nu specifiek online uitgaven. In traditionele uitzendmedia zijn eisen over uitgewogen berichtgeving meer gebruikelijk, verklaart de Commissie de uitzonderingspositie voor online.

Een tweede amendement regelt de aansprakelijkheid van andere lidstaten. In de huidige wet zouden die aangepakt kunnen worden, ook al vond de originele uitzending buiten Hongarije plaats. Dat is in strijd met de zogeheten country of origin-regeling, die stipuleert dat media-instellingen alleen vallen onder wetgeving in het land van herkomst. Na het amendement kunnen dus aan buitenlandse media geen boetes meer worden opgelegd binnen Hongarije.

Het derde amendement verduidelijkt een verplichte registratie van media binnen Hongarije. Waar eerst de indruk werd gewekt dat registratie diende te geschieden vóór activiteiten mochten worden ontplooid (en er door de toezichthouder daarmee eenvoudig geselecteerd kon worden) mag dat niet langer. Media kunnen nu gewoon beginnen met het aanbieden van diensten en.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om alle amendamenten in het Engels te lezen !!!